Vedskjul for tørking av ved og hobbyemner

Da vi flyttet til Melbu ble det plassert et lass med vedsekker inni uteboden siden vi ikke hadde noe egnet vedskjul, og disse var naturligvis i veien for å kunne begynne med å forvandle uteboden til en snekkerbod. Behovet var derfor til stede for å få sekkene ut. Men våt ved brenner som kjent dårlig, og dermed måtte det lages et tak over veden.

På baksida av boden er det godt egnet for lagring av ved – Kort avstand til ytterdøra, så man slipper å gå for langt i snykovet for å hente ny sekk, og samtidig er muligheten til stede for å legge hobbyemner til tørk under samme tak, like ved snekkerboden.

Bygging av vedskjul

Jeg hadde liggende en del restematerialer, og benyttet noe av denne for å sette opp et reisverk. Pålene er banket litt ned i bakken, og i bakkant er det skrudd fast totoms fire i veggen på boden som et rammeverk kan hvile på. Jeg brukte gammel bordkledning til tak, og siden bordene strekker seg helt fra framkant til bakkant er det lite last som vil bæres av ramma. Dermed trengte jeg ikke å bygge den så solid.

Vedskjul på plass

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.