Jula er Like Ved

Jula er Like Ved! – En julehilsen og en limerick :)

En julehilsen

Med en liten julehilsen og noen stemningsbilder vil jeg ønske alle mine venner, bekjente og lesere en fredfull og riktig god jul! Rebecca er ivrig og flittig, så innomhus begynner det allerede å bli klart til jul med alt som hører til; gardiner, duker, nøtter og lys. To av bildene over er for øvrig tatt av Rebecca. Tusen takk :-*

Men det er ikke bare innomhus julestemninga kommer sigende: Snekkerboden er dekorert med julestas og gjør oppkjørselen lysere og triveligere. Tujaen står belyst like bakom snekkerboden og tar seg like fint ut enten jeg er på kjøkkenet, i stua eller i snekkerboden. Risikoen med så god stemning i snekkerboden (som det jo forsåvidt alltid er) er at man risikerer å ikke vil gå derifra igjen, med de følgene det kan få.

Trearbeid-trendene i 2013

Trearbeid-miljøet er i likhet med andre miljøer utsatt for trender. Det jeg nok har sett aller mest av i løpet av året som har gått er palleprosjekter av alle typer. Alt fra de mest ordinære pallebordene med glassplate på til de mest fantastiske gjenstander laget av gjenbrukt pallematerial. Noe annet jeg har sett til daglig er skjærfjøler. Ulike mer og mindre imponerende varianter av skjærfjøler har florert på Instagram, Facebook, blogger og ellers rundt om på nettet. Enkelte har en hel geskjeft innen fjølproduksjon, og sender ut mange skjærfjøler hver eneste dag! Selv har jeg ikke gjort det enda, men det ser ut til at enhver hobbysnekker med respekt for seg selv må lage en skjærfjøl før eller siden. -Det er vel bare å kaste seg på bølgen!

Denne trenden inspirerte meg til en limerick. Se på den som en liten julegave fra meg 🙂

 

En skjærefjølsnekkar fra Vikka
Stod krombøyd i boden og spikka
Alt treverket lokka
Så han glømt av klokka
D’va like før kjerringa klikka

Pallepaviljong

Apropos palleprosjekter… Det mest imponerende palleprosjektet jeg har sett må være palle-paviljongen i Oberstdorf i Tyskland. Det var i 2005 at Matthias Loebermann bygde en midlertidig paviljong av 1300 brukte paller. Den ble benyttet under ski-VM og revet og resirkulert etterpå. Under arrangementet var den et imponerende syn – spesielt om natten siden den var belyst innvendig, noe som gjorde den til det som må være tidenes største lampe.

PallepaviljongBildet har jeg hentet fra Inhabitat.com. Der finnes det enda flere bilder av det fascinerende byggverket.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.