Teboks – En treboks for å oppbevare teposene i

Teboks med svalehaler
Den ferdige boksen er kommet på kjøkkenbenken med teposer i.

En hjemmelaget teboks er penere enn å oppbevare teposene i eska de blir solgt i. Dette er et enkelt prosjekt hvor jeg brukte kun håndverktøy. Boksen er føyd sammen med svalehaler, og jeg beiset treverket før jeg til slutt oljet det.

PS! Nederst i artikkelen er det et galleri med massevis av bilder fra prosjektet! 🙂

Vi har kastet oss på tebølgen igjen, og det går gjerne med et par kopper daglig, både til fruen og meg. Vi serverer også te til gjester stadig vekk, som et alternvativ til kaffe. En kveld jeg skulle trekke en kopp te falt det meg inn at eskene som teposene leveres i, i grunnen ikke er særlig pene. Spesielt ser de litt billige ut når de settes på bordet til gjestene. Jeg bestemte meg derfor for å lage en treboks som ser litt penere ut. I denne kan vi ha et lite sortiment av tesortene vi har, og sette på bordet til gjester som vil ha.

Jeg bestemte meg for å bruke noen smale furulister til boksen, og jeg brukte svalehaler i hjørnene siden jeg gjerne vil øve meg på slike for tiden. Dessuten er de jo pene å se på!

Beis og Benar til teboksen

Som en variasjon til den lyse trehvite fargen bestemte jeg meg for å farge treverket mørkere. Jeg brukte spritbeis som jeg dekte med olje til slutt. Oljen var Benar fra Jotun. Dette er en edeltreolje, men fungerer fint til annet treverk også. Den gir en blank overflate, og er stort sett fargeløs. Det tok et par døgn før oljen var trukket helt inn i treverket og mesteparten av lukta var forsvunnet. Det er forholdsvis stram lukt av Benar, så den vil nok være uegnet til lukkede bokser dersom det skal oppbevares matvarer i den. Jeg konkluderte med at lukt og aroma ikke ble et problem når teboksen min er åpen.

Joakim lager teboks

Du kom hit for å se på bilder, gjorde du ikke? Bla gjennom galleriet under og se bilder fra hele prosjektet. Og gi meg gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet nederst! Det blir jeg veldig takknemlig for 🙂

20130803-022743.jpgHar du lyst til å lage en slik?

Du får det til, også om du her helt ny med trearbeid! Bare prøv, og ta tida til hjelp. Tålmodighet er en dyd. Er du ny, kan du forresten lese om hvilket verktøy jeg tror du klarer deg med her. Og her kan du lese om en liten høvel jeg laget – kanskje det er et forslag til ditt neste prosjekt?

4 kommentarer til «Teboks – En treboks for å oppbevare teposene i»

    1. Tusen takk 🙂 På de kaldeste dagene blir det ikke så lange økter, selv med lue og ullhals, men fordelen med en liten snekkerbod er at det blir lunt raskt. Idag har jeg kjøpt nytt vinterlim – Det vanlige limet tåler ikke temperaturen og det jeg hadde var blitt seigt. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.