Verktøyholdere for håndverktøy

Flere verktøyholdere med kileoppheng

For noen måneder siden skrev jeg om hvordan du på en billig og enkel måte kan lage verktøyholdere til bruk sammen med et fleksibelt kilesystem. Jeg har fått på plass mer av verktøyet mitt, og her kan du se noen flere verktøyholdere jeg har laget for å bruke sammen med systemet.

Fransk kile til verktøyholdere
Prinsippet er enkelt og genialt – Holderen kiles fast mellom vegglista og veggen.

Jeg forsøker å tilpasse alt jeg har av oppbevaring til dette systemet, siden det er så fleksibelt. Det er veldig raskt å flytte om på verktøy og utstyr etter ønsker og behov. Jeg har hengt opp et relativt stort skruesortiment på veggen med dette systemet, pluss et skap og en hylle med en del vekt, og det henger der trygt og godt.

Et tips når du lager holdere for enkeltverktøy, er å sørge for å beholde litt lengde på plata på holderen, slik at den dekker vegglista godt, slik som vist på bildet til venstre. Da får du mer friksjon, og du unngår at den lette holderen kommer løs når du tar ned verktøyet. På tyngre gjenstander er vekta nok til å holde alt på plass.

Skap og hyller

 

Fransk kile-system
Alt er hengt opp med kiler
Fransk kile bakside
Kilen som holder hylla på plass

Til de tyngre gjenstandene har jeg bare brukt kryssfiner til lister og til kilene bakpå gjenstanden som henges opp, for å være sikker på at ikke treverket skal sprekke slik at alt ramler ned. Det er ikke sikkert det er nødvendig, men kryssfiner er sterkere enn rett ved, så for å være 100% sikker valgte jeg kryssfiner.

Håndverktøy

Verktøyholdere for håndverktøyBåde fastnøkler og annet håndverkøy som svalehalesag, klubbe og vinkler har jeg hengt på en plate som kan flyttes.

Verktøyet som jeg bruker oftest i snekkerboden henger på en plate like over høvelbenken, slik at det er lett tilgjengelig. Denne plata er utstyrt med ytterligere lister, slik at jeg kan flytte om på verktøyet som jeg vil også på den.

Verktøyholdere for håndverktøyBoremaskin

Verktøyholdere - Boremaskin
Boremaskinen står på en hylle som er hengt opp med kiler

Boremaskinen har jeg satt på en hylle. Hylla er hengt opp med kiler, og jeg har brukt kryssfiner som hylleknekter.

Skrutvinger

SkrutvingerJeg har ikke lagd et eget system for å henge opp skrutvingene mine. Det fungerer veldig greit å tre dem bak vegglistene. Dersom jeg hadde plater på veggene hadde naturligvis ikke dette fungert, og jeg måtte funnet på et annet system for dem. Men så lenge snekkerboden min er uisolert og kald, uten plater på veggene, får skrutvingene henge som de gjør. 🙂

Fremdeles har jeg noe verktøy liggende i en plastkasse. Jeg skal lage holdere eller andre oppbevaringsløsninger for resten også, men det kommer når det kommer. Jeg vet hvor jeg finner alt jeg trenger, så det haster ikke. 🙂

 

2 kommentarer til «Flere verktøyholdere med kileoppheng»

    1. Takk for det! Adopter gjerne konseptet! Og kommer du på smarte verktøyholdere, må du gjerne sende over bilder så jeg får se. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.