Lagring av material

Lagre material på en oversiktlig måte

Material og emner stod rauset opp mot veggen, fløt i en dunge. Jeg hadde det kaotisk i snekkerboden. Jeg hadde demontert en gammel seng for å ta vare på furumaterial fra den, så jeg hadde enda mer material som skulle inn i snekkerboden. Det måtte et system til, raskt og enkelt, slik at jeg kunne få oversikt over hva jeg hadde.

Rotete materiallagerRotete materiallagerNissen smilte i det minste når jeg åpnet døra på snekkerboden. Han var lykkelig for å slippe å stå ute og fryse lenger når jula var over. Men jeg hadde ikke så mye å smile tilbake for, med alt det rotet rundt. Og prøv å nå tak i den plata som står bakerst, du. Så skal du ihvertfall få se på rot.

De lange furulistene er flotte å bruke i mindre prosjekter, fordi treverket er av god kvalitet. Men der de stod var de mest til fortvilelse. De veltet når jeg hentet noe bakom. I likhet med alt det andre som stod bak dem. Nei – her var det behov for å gjøre noe, skape litt orden!

Enkelt stativ for å lagre material

Ideen min var at jeg måtte prøve å holde ulike emner halvveis sortert ihvertfall. Plater for seg, konstruksjonsvirke (som totoms fire og totoms én) for seg, og litt finere virke for seg. Dumt system igrunn, men jeg vil nok aldri oppleve å ha store mengder av ulik material, så det vil forhåpentligvis fungere for meg.

Lagring av material
Veldig enkelt system for lagring av material, som også er veldig raskt å sette opp.

Trekasse med emnerJeg brukte ganske enkelt noe granmaterial jeg hadde liggende til å sette opp et raskt og enkelt stativ, som delte ulik material inn i ulike rom. Så kunne jeg støtte material i flere retninger enn bare mot bakveggen. Det må jo være et skritt i riktig retning! En lekt på gulvet i tillegg forhindrer at material sklir framover, og blir et markert skille for å definere hvor jeg i det hele tatt kan plassere material. Jeg vil jo ikke ha snublefeller i snekkerboden. 🙂

Kubber, mindre plater og slikt egner seg i stabel. Jeg brukte en trekasse for å holde det samlet. Etter hvert regner jeg med å utvide denne i høyden, og kanskje litt i bredden. Vi har flere like kasser innomhus som blir ledig om ikke lenge. Da kan de få flytte ut i snekkerboden og bidra til et hyggeligere liv der.

Kappkasser

To kappkasser
Jeg har en kappkasse for emner som kan brukes, og en for tennved.

Jeg hadde én enkelt kappkasse tidligere. Den var full. Og det som lå oppi ble ikke brukt. Fordi jeg ikke fikk meg til å rote nedi den, tømme den utover gulvet for å kanskje finne det jeg trengte. Innrømmelse er første steget mot å få hjelp, heter det. Okei, jeg må ha to kasser. Ikke for å fortsette å fylle på, men for å sortere. Nå har jeg én kasse for emner som kan brukes, og én kasse for kapp som også kan brukes – men bare til ved.

Ny, ryddigere tilværelse

Nytt system i snekkerboden for å lagre material
Jeg har fått på plass nytt system i snekkerboden for å lagre material.

Plutselig ble det langt hyggeligere i snekkerboden. Selv med en del mer material på plass ser det langt ryddigere ut. -Og det er det jo også, med tanke på at jeg kan se hva jeg har, og beholde oversikten. Og attpåtil har jeg ledig plass til de treplatene jeg får med meg hjem fra pappa litt senere i dag.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.