Plassbygd skrivebord for to

Skrivebord med plass til to personer

Jeg sitter ved et nytt skrivebord og skriver dette innlegget. Vi ryddet plass til å lage et skikkelig arbeidsrom – eller kontor om du vil – hvor vi kan jobbe med skoleoppgaver, betale regninger, og sist men ikke minst – ha datamaskinen til lading når den ikke er i bruk.

Plassbygd skrivebord for toTil nå har vi brukt spisebordet eller kjøkkenbenken til denne typen arbeid, men det blir upraktisk i lengden, så vi ville ha en skikkelig plass å arbeide. Vi valgte å ikke kjøpe skrivebord, og heller bygge et som utnytter plassen best mulig.

Konstruksjon av skrivebord

Skrivebordet er en enkel konstruksjon. Jeg brukte noen sponplater jeg hadde liggende som bordplate, og bygde et understell til å legge den på.

Langs veggen skrudde jeg fast noen lekter som plata hviler på, og i framkanten monterte jeg føtter som støtte. Sponplatene er ganske myke og tåler ikke noe vekt når de ligger flatt. For å stive dem av ligger det en lekt i framkant. Den hviler på føttene, og bærer vekta sammen med lektene inn mot veggen.

Ferdigstilling av skrivebordet

Jeg spaklet plata, monterte pyntelister og malte hele bordet til slutt. I tillegg monterte jeg kabelgjennomføringer tre steder i bordet, slik at ledninger ikke trenger å henge i veien ned over bordkanten. Disse kjøpte jeg på Clas Ohlson.

Sponplater som krymper

Resultatet ble et lyst og praktisk arbeidsbord med god plass og mye luft rundt. Det er god plass til bøker på hver side av datamaskinen mens man jobber, og alt er godt opplyst. Det jeg ikke var klar over er hvor mye sponplater krymper. Det resulterte i at malingen sprakk i skjøten mellom platene. Som kompensasjon smurte jeg hvit Tec 7 i sprekken. Den er elastisk og føyer seg sammen med plata. Det gir ikke så pen overflate som jeg hadde til å begynne med, men det er i det minste ikke like skrikende som en svart sprekk i bordet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.