Selvportrett og tegneøvelser

Jeg har tegnet et selvportrett og gjort noen tegneøvelser i kveld. Selvportretter gjør det enkelt å se hvordan tegneferdighetene mine utvikler seg, og tegneøvelsene skal bedre øye-hånd-koordinasjonen.

Jeg skrev et blogginnlegg tidligere om at å tegne er å se. I kveld har jeg øvd meg nettopp på å tegne, og øvd meg på å se. På ungdomsskolen gjorde vi denne øvelsen i Kunst og håndverk-faget, husker jeg. Vi tegnet hverandre uten å se på arket. Det er helt utrolig hvor forvridde ansikt man tegner på denne måten! Det var veldig morsomt å se det ferdige resultatet, både for den som tegnet og den som var modell.

Jeg ønsker å bli flinkere til å se former og proporsjoner i ting jeg ser, og bli flinkere til å gjengi dem med blyant. Øvelsen jeg gjorde virker kanskje banal, men den forbedrer øye-hånd-koordinasjonen, og tvinger meg til å følge konturer med øynene.

Ideen er rett og slett å tegne et objekt uten å se på arket og uten å løfte blyanten. Øynene følger konturene til objektet, mens man forsøker å følge samme hastighet og retning med blyanten. Den ene tegningen ligner jo til og med på hånda mi! 🙂

Selvportrett
Selvportrett

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.