Turkniv: Bamsen fra Brusletto

Julegave i siste liten

Har du ikke funnet den rette julegaven enda? En kniv er julegavetipset som passer alle. Jepp; ALLE. En god kniv koster ikke all verden heller. Her får du noen tips til valget.

Kniver er flotte gaver til alle. De er anvendelige og nyttige, og dessuten flotte å se på. I tillegg finnes de i alle prisklasser. Her følger noen tips til hvilken kniv du kan velge.

Vi er vel alle på båltur en eller annen gang. Har du kjent på den gode følelsen av å ha din egen kniv med på turen? Enten du vil gi gave til en på 70, ei på 30 eller en liten tass på fire år, vil en kniv være en flott gave. En kniv har ofte høy affeksjonsverdi, kanskje spesielt fordi man husker så godt hvem man fikk den av. Alle bruker kniv innimellom, og selv de minste blir å bruke kniv før eller siden. Gir du bort en kniv, gir du bort en gave som varer i mange år, tar liten plass, og som ikke minst blir verdsatt og husket.

Turkniver fra Helle og Brusletto

Turkniv

En god turkniv koster fra 250 kroner og oppover. Brusletto og Helle lager mange varianter i alle prisklasser, og felles for alle er flott finish og kvalitet som varer evig. «Alle» sportsforretninger og friluftsforretninger selger i alle fall ett av disse merkene.

Hobbykniv

Til hobbysnekkeren eller andre som liker å holde på med mindre eller større håndarbeid vil en hobbykniv være et flott alternativ. For eksempel lager Mora gode spikkekniver. De har et enkelt skaft som er godt å holde i og som gjør kniven godt egnet til hobbybruk. Disse er også svært rimelige, og fåes hos byggevareforretninger, mange hobbyforretninger, og alt-mulig-butikker som Clas Ohlson.

Kniv til barn

Velg en liten, lett kniv med fingerstopper, og en slire med knappelås. Både Helle og Brusletto har sin egen variant av speiderkniven, og disse er godt egnet for barn. Spesielt er varianten fra Helle et godt valg fordi den er liten, har godt håndtak og svært gode fingerstoppere både over og under skaftet.

Styr unna kniver hvor spissen er slipt rund. Disse knivene blir snart for begrensende. Barn må uansett holdes under oppsyn når kniven skal brukes.

Speiderknivene fra Helle og Brusletto

Kniv til fiskeren

Billig og enkelt; Moraknivene får du kjøpt overalt hvor fiskeutstyr selges, og ofte på butikker som Europris og Rema 1000. Du kjenner dem igjen med en gang; sort plastslire og rødt eller blått håndtak. Disse knivene er gode til alt grovarbeid i tillegg til fiske. Mange har slike kniver liggende på mange ulike steder, slik at de er lett tilgjengelig.

Den blå kniven er i rustfritt stål og egner seg til sjøfiske eller andre steder hvor det er vått eller fuktig. Den røde kniven ruster, men blir til gjengjeld skarpere enn den rustfri varianten. Er du usikker på hva du skal velge, er den rustfri varianten med blått skaft et godt alternativ som ikke slår feil.

God jul!

Til slutt vil jeg ønske alle sammen en riktig god jul! Bruk tida sammen med venner og familie. Kanskje kan bålkos i marka være en idé, så får den heldige prøve den nye gaven sin? 🙂

Turkniv: Bamsen fra Brusletto

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.