Ferdiglagt laminatgulv

Nytt gulv i snekkerboden

«Litt luksus må man jo kunne koste på seg», sa Joakim og la eikelaminat i snekkerboden.

-Nå skal det sies at jeg fikk et parti brukt eikelaminat helt gratis. Siden jeg planla å isolere snekkerboden kunne det jo ikke passe bedre. Vi pusser opp badet for tiden, og jeg legger ny isolasjon der. Dermed ble det også frigjort en del brukt Glava i samme slengen. Alt ble mellomlagret i garasjen, og om det skulle være noe håp om å få bilen inn der denne vinteren, så var det bare å sette i gang.

Legging av laminatgulv

Jeg lektret opp gulvet to tommer, la isolasjon mellom lektrene og kjøpte en rull billig parkettunderlag som jeg strakte over. Parkettunderlaget minner om tynn skumgummi, og hensikten er å dempe lyd og jevne ut underlaget for laminaten. Til slutt la jeg laminatgulvet flytende oppå. Det vil si at jeg ikke har festet det i underlaget på noen måte. Siden det vil være variasjon i luftfuktighet og temperatur i snekkerboden, vil gulvet kunne utvides og krympe forholdsvis mye, og dersom det da sitter fast vil jeg risikere at det sprekker opp. Derfor fikk det heller ligge løst oppå duken.

Ferdiglagt laminatgulv

I neste omgang må jeg få tettet dørene slik at det ikke blåser inn sny og vann. Nå for tiden er det store glipper rundt dørene, så det blåser tvers igjennom. Videre skal jeg isolere veggene i snekkerboden én etter én, og til slutt isolere taket. Da slipper jeg forhåpentligvis å fryse av meg fingrene når jeg jobber der. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.