Ny norsk blogg og håndverktøykjærlighet

Jeg spurte hvilken type verktøy mine lesere foretrekker, og jeg har kommet over en ny norsk blogg om trearbeid. Hurra! 😀

En ny norsk blogg om trearbeid

Jeg ble svært glad da jeg kom over en ganske fersk blogg om trearbeid og gjør-det-selv mens jeg søkte rundt på nettet. Selvarbeid.com er ikke helt ulik min egen blogg. Christoffer skriver om sine egne erfaringer, prosjekter og tanker på en lettlivet måte. Han delte sitt første innlegg i juni i år og har jevnlig publisert nye innlegg med mange bilder. Jeg vil ønske Christoffer lykke til. Jeg følger bloggen med stor entusiasme, og håper du vil gjøre det samme. 🙂

Har du forresten sett oversikten jeg har satt opp over andre blogger og nettsider om trearbeid?

Resultatet fra spørreundersøkelsen

Jeg spurte hvilken type verktøy leserne mine foretrekker for ikke lenge siden. Svaret jeg fikk var et rungende «HÅNDVERKTØY!»

OK, så var det ni personer som svarte at de helst foretrekker håndverktøy, og jeg er litt usikker på hvor rungende ni personer kan være gjennom en spørreundersøkelse. Men uansett svarte nøyaktig halvparten at de foretrekker håndverktøy. Gitt den grundige, formelle og høytidelige spørreundersøkelsen med veloverveide formuleringer kan vi altså stadfeste at størstedelen av oss foretrekker håndverktøy.

Neida – men litt morsomt uansett 🙂 Det er nok en gang slik at de fleste av oss velger litt fra «begge leirer» når vi jobber med trearbeid, og kun de mest ihuga benytter seg av kun det ene eller det andre. Og begge deler er helt greit – Det viktige er å velge det man trives best med.

Resultatet fra spørreundersøkelsen
Resultatet fra spørreundersøkelsen

For min egen del liker jeg godt å jobbe med håndverktøy rett og slett fordi det gir en god følelse å kjenne hvordan verktøyet bearbeider treverket. Høvler og tappjern som er nyslipte er bare helt utrolig deilig å jobbe med! Dessuten er det stort sett mye mer prisgunstig å velge håndverktøy fremfor elektroverktøy. Legger du en viss sum i håndverktøy sitter du ofte igjen med mer verktøy av god kvalitet enn om du legger den samme summen i elektroverktøy. Håndverktøy er også gjerne fleksibelt og kan benyttes til flere formål.

Når det er sagt så er det enkelte oppgaver som er tidkrevende eller vanskelig å få et godt resultat med kun håndverktøy. For eksempel synes jeg det er veldig greit å dimensjonere materialer på bordsaga heller enn å sage for hånd. -Fort og gæli!

Det bunner til syvende og sist i at jeg kun har trearbeid som hobby og rekreasjon, og gjør det fordi jeg trives med det – ikke fordi jeg skal tjene til livets opphold og må løse oppgavene raskt og effektivt. Når alt kommer til alt er det behov, ønsker og pengboka som bestemmer.

Hva foretrekker du å løse med håndverktøy, og hva gjør du helst med elektroverktøy? Og hvorfor? Jeg vil gjerne høre dine meninger! Bruk kommentarfeltet nederst 🙂 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.