Sjakkuflert verktøy

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 6

Det er blitt 6. desember og andre søndag i advent (og denne gangen er det ikke løgn!). Her hvor jeg bor har siste resten av julestemninga regnet helt bort. Tilbake er bare sort bakke og mørkenatt. Som kompensasjon får vi tenne ekstra stearinlys innomhus. -Eller forskanse oss i snekkerboden – du kan velge.

Løsningen på luke nummer 5

Elektroverktøyene har meldt sin ankomst i adventskalenderen, og først ut var en eksentersliper – eller bare pussemaskin om du vil.

Skal du slipe forholdsvis store flater er eksentersliperen et godt verktøy. Den etterlater et jevnt og flott resultat, og arbeider nokså raskt. Jeg hadde et innlegg for en tid tilbake om fordelene med de ulike slipemaskinene. Slipemaskiner er gode hjelpemidler når man skal slipe store flater, men når det kommer til detaljene er det fremdeles lite som kan måle seg med sandpapir og leddslitasje.

Eksentersliper med rondeller
Eksentersliperen ville bare vise detaljene sine i luke nummer 5

Luke nummer 6

Akk og ve, bark og ved! Nå blir jeg helt sjakk matt! Sjakkbrettet har slukt verktøyet mitt! Ser du hva som ligger der? Skriv det i kommentarfeltet!

Sjakkuflert verktøy
Oi oi oi! Hva er det som har fordypet seg i sjakkbrettet?

-Og du? Når du har skrevet svaret ditt i kommentarfeltet og skal gå for å tenne stearinlys som du ble så inspirert til i innledninga: Hva gjør du med stearinlysstumpene du fjerner fra lysestakene? Vet du alt du kan gjøre med dem i stedet for å kaste dem? Les dette innlegget jeg skrev for et par år siden, så får du noen tips.

 

 

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Én kommentar til «Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 6»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.