Adventskalenderens luke nummer 7

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 7

Du ser sikkert at bloggen har fått nytt og enklere utseende. Jeg håper du liker det! 🙂 Dagen i dag har det eventyrlige tallet 7. Gjør dagen til et eventyr: Du er din egen lykkes smed!

Riktig svar på luke nummer 6

Gårdagens oppgave var kanskje et hakk eller to vanskeligere enn de tidligere oppgavene. Det var en kopingsag – eller rundsag – som var gjemt bak sjakkrutene.  Noen foreslo baufil, og det var ikke et dumt forslag. Og selv om baufila er ofte i bruk også i snekkerboden min, er rundsaga nærmere trearbeidenes verden.

Rundsaga er kjekk når du skal sage små detaljer, buer eller for eksempel svalehaler. Saga er rimelig i innkjøp og har utbyttbare blader. Bladene kan også skaffes med ulik tanning, så du kan velge hvor fint snitt den skal etterlate. En av de virkelig store fordelene med rundsaga er at du kan borre et hull midt i et emne eller en plate, tre bladet gjennom for så å feste det i saga. Dermed kan du sage et hull midt i emnet med helt valgfri fasong.

Rundsaga er ganske lik løvsaga i utforming, men løvsaga er smalere og dypere, og utstyres ofte med rundt blad så du kan sage i alle retninger. Den er kjekk til figursaging, mens rundsaga er stivere og tiltenkt en mer allsidig bruk.

Rundsag eller kopingsag
Det var en rundsag eller kopingsag som var blitt skjult i sjakkbrettet

Luke nummer 7

Dagens luke er kanskje enklere å løse enn gårdagens luke. Ser du hvilket verktøy dette er? Som vanlig skriver du svaret ditt i kommentarfeltet 🙂

Adventskalenderens luke nummer 7
Hvilket verktøy er det som gjemmer seg i luke nummer 7?

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Én kommentar til «Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 7»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.