Luke nummer 8

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 8

Vi er kommet til 8. desember og en tredjedel av adventa er allerede tilbakelagt. Til nå ligger det 20 lapper i krukka. Du får en ekstra lapp og får en ekstra sjanse til å vinne flakslodd for hver dag du deltar i adventskalenderen. Klarer du dagens oppgave? Den er skikkelig trearbeidete, altså! (Ja, jeg fant nettopp opp det ordet – trearbeidete.)

Riktig svar på luke nummer 7

Verktøyet som kamuflerte seg i luke nummer 7 er et skikkelig kjekt-å-ha-verktøy, og passer mer i gjør-det-selv-verktøykassen enn i den hjemmelagde møbelsnekker-mahogny-verktøykista: Nemlig en multikutter eller multimaskin.

Multimaskiner har mange snedige bruksområder, og kan utstyres med både kuttere, slipeputer og skraper. Det er ikke den sorten verktøy som du ha for å få jobben gjort, men de kan gjøre enkelte arbeidsstykker utrolig mye enklere. Denne på bildet er for eksempel utstyrt med en triangelformet slipepute – eller deltasliper om du vil. Utstyrt på denne måten gjør den sliping inn mot kroker og hjørner mye enklere enn å pusse for hånd.

Det er flere produsenter av disse maskinene, og Fein Multimaster var vel muligens først ut. Denne er en batteridrevet utgave på 10,8 volt fra Bosch. Andre leveres med ledning. Hvilken variant som er fornuftig å velge kommer an på bruken. Batteriet har ikke all verdens kapasitet, og tømmes ganske fort når maskinen brukes til lengre arbeid med skrape eller slipepute. Samtidig er en eksentersliper bedre egnet til lengre tids sliping fordi den arbeider raskere og jevnere og gir mindre støvbelastning. Derfor vil jeg si at multimaskinen er bedre egnet til tilfeldig småarbeid og kortere tids bruk. Da blir batteri enklere. Jeg benytter de samme batteriene i skrumaskinen, så de holdes oppladet til en hver tid, og holder uansett godt på strømmen når de ikke er i bruk. Alt i alt er jeg fornøyd med batteridrift og ville valgt det samme på nytt.

Mulitkutter fra Bosch
En batteridrevet multikutter kamuflerte seg i luke nummer 7

Luke nummer 8

Dagens luke inneholder et uvurderlig redskap. Dette MÅ du ha i en eller annen variant. Ser du hva det er?

Luke nummer 8
Hva er det slags remedier som har bikubemønster?

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

2 kommentarer til «Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 8»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.