Luke nummer 13

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 13

Sitter du også og blar i katalogen og sikler på nytt verktøy du kan sette på ønskelista? 😉

Riktig svar på luke nummer 12

Det var en sikling – eller et siklingstål – som var gjemt bak luke nummer 12. (Tok du hintet i innledninga?)

Siklingen er et litt særegent verktøy, og har sikkert den enkleste utformingen av dem alle. Det er rett og slett en stålbrikke skjært ut av fjærstål, og med sin spesielle sliping brukes det til å skrape overflaten på treet for  å jevne ut de ørsmå ujevnhetene som for eksempel høvelen kan etterlate.

Sikling
Luke nummer 12 inneholdt en sikling

Stålet bøyes lett med hendene og brukes rett og slett til å skrape overflaten. Måten siklingen er slipt på gjør at den har en «ro» langs kanten som gir en skjærende effekt. Kanten får en egg med «paraplyfasong». Denne blir knivskarp men skjærer så grunt at den kun høvler hårfine spon av treet. Det som blir igjen er en lytefri overflate. Jeg brukte denne på høvelbenken min for å fjerne en del hakk.

Om en tid kommer et større innlegg om sliping og bruk av siklinger. Følg med videre! 🙂

Luke nummer 13

Å nei og nei! Strømmen har gått og jeg snubler i verktøyene mine i mørket. Det er nok en idé å vente med å bruke dette til strømmen er tilbake – av flere grunner…  Ser du hvilket verktøy det er?

Luke nummer 13
Hvilket verktøy er dette?

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.