Luke nummer 15

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 15

Jeg tenker å melde meg som trearbeidsminister nå som Regjeringen skal gjøre endringer. Det første jeg skal gjøre i min nye posisjon er å gjeninnføre sløyd i grunnskolen. Hva tror du om det?

Riktig svar på luke nummer 14

Luke nummer 14 skjulte ei svalehalesag – eller rett og slett bakksag om du vil.

Bakksaga finnes i mange størrelser, og det er gjerne de små vi omtaler som svalehalesager. Grunnen til det er rett og slett at de er godt egnet til å sage nettopp svalehaler, uten at vi trenger å begrense oss til den bruken.

Bakksaga kjennetegnes av den stive ryggen, eller forsterkningen som ligger langs toppen av bladet. Det gjør at saga blir stivere og bøyer seg lite. Det gir rette kutt uten sving eller vridning, og er årsaken til at den er så godt egnet til å sage svalehaler. Alle skjøter må være nøyaktige om de skal være pene og sterke, og enhver skjevhet vil svekke skjøten.

Svalehalesag eller bakksag
Det var ei svalehalesag – eller bakksag – som gjemte seg i luke nummer 14

Luke nummer 15

I dagens luke er det et gjentakende mønster. Det som er utgangspunktet for bildet må også benyttes i gjentakende mønster. Ser du hva det er?

Luke nummer 15
Hva er det som har skapt dette mønsteret?

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Én kommentar til «Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 15»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.