Luke nummer 17

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 17

Jeg fikk høre at det virker som vanskelighetsgraden har økt på oppgavene etter hvert som vi har kommet lenger ut i adventa. Tja, kanskje. Det har ikke vært et mål i seg selv, men kanskje er det sånn likevel. Jeg har prøvd å variere vanskelighetsgraden litt, og i dagene framover blir det kanskje litt enklere igjen. Tiden får vise… 🙂 

Riktig svar på luke nummer 16

Oppgaven i luke nummer 16 er nok en av de mest vriene i hele kalenderen. Noen klarte uansett å svare riktig, nemlig at bildet viste en nothøvel eller ploghøvel. Bakgrunnen for navnet er at høvelen er laget for å høvle pløyninger. En pløyning kalles ofte not, når det er snakk om skjøting av bord.

Nothøvel
Nothøvelen var oppgaven i luke nummer 16

Nothøvelen på bildet er en Record No. 044 og kan justeres i alle retninger. Den utstyres med høveltann med den bredden pløyningen skal ha. Det justerbare parallellanlegget sørger for at pløyningen blir på rett linje, parallell med kanten til bordet, og dybden til pløyningen velges med en dybdestopper.

Det som er litt spesielt når man høvler pløyninger er at man må begynne i enden lengst fra seg og høvle nærmere og nærmere seg selv. Under kan du se en kort filmsnutt jeg tok opp første gangen jeg testet denne høvelen:

Du kan også lese mer om hvordan nothøvler brukes og om hvordan jeg rengjorde og klargjorde min før bruk her.

Luke nummer 17

I dagens luke ser vi noe uklart med noe som minner om et nøkkelhull. Klarer du å se hva dette er?

Luke nummer 17
Hva er dette slags sak?

 
Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Én kommentar til «Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 17»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.