Luke nummer 19

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 19

Det er dagen før dagen før dagen før dagen før dagen før dagen i dag! Skal du pusse opp før jul begynner du å få det travelt! I dag får du tips om hvordan du fjerner maling på en effektiv måte, så du kan fortsatt rekke det!

Riktig svar på luke nummer 18

I luke nummer 18 kunne man se knotten til en malingsskrape.

Malingsskrape
Det var en solid malingsskrape i luke nummer 18

Malingsskrapa kan fjerne løs maling som flakner, eller tykke lag med maling som sitter godt fast. Den nærmest høvler vekk malingslaget. Skal malingsskrapa være skikkelig effektiv bør den ha dobbelt sett med håndtak som denne på bildet. Det gjør jobben mye enklere fordi du får bruke større kraft og bedre presisjon.

Malingsskrapa etterlater noen spor, hakk og merker, og skal resultatet bli pent må du gå noen ekstra steg før du maler på nytt. Når du har skrapt vekk mesteparten av malinga kan du:

  • male over direkte med ny maling
  • pusse med pussemaskin (eller for hånd)
  • sparkle og pusse

Hva som er riktig å velge avhenger av hvor nøye resultatet ditt skal være, og hva du skal behandle treverket med. På bildet skrapte jeg vinduskarmen, og valgte å sparkle og pusse til slutt før jeg malte over med ny maling. Her ville spor og merker vært skjemmende. På bordkledning utomhus er det oftest helt greit å skrape og male direkte over.

I andre tilfeller kan det være at du må fjerne absolutt all maling, fordi du for eksempel skal olje treverket heller enn å male, eller fordi du skal fjerne oljemaling til fordel for vannbasert maling. Da bør du skrape nøye før du pusser grundig til slutt for å være sikker på at all gammel maling er fjernet.

Luke nummer 19

Klarer du å se hva dagens verktøy er? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet! 🙂

Luke nummer 19
Hva er dette for noe?

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Én kommentar til «Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 19»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.