Luke nummer 22

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 22

Gårdagens luke utgikk til fordel for familiesamvær og pepperkakebaking. Og pepperkaker ble det! Men her kommer en ny luke i adventskalenderen, med en ny utfordring og svar på den forrige. 🙂

Riktig svar på luke nummer 20

Det var ei bordsag som gjemte seg bak luke nummer 20.

Du som leser bloggen min jevnlig har sikkert observert min forkjærlighet for håndverktøy. Men er det ett eneste verktøy bestykket med elektrisk drivutrustning jeg ikke ville byttet vekk er det denne.

Spesielt grovdimensjonering av material og saging av langved er det som gjør bordsaga verdt å eie. Å sage for hånd kan bli unødvendig kjedelig og tungt i lengden, har jeg bestemt. 🙂 Det er til denne sorten arbeid bordsaga virkelig skinner.

Bordsag
Det var bordsaga som skjulte seg i luke nummer 20

Det lønner seg ikke å velge de rimeligste bordsagene, i likhet med annet verktøy. Billige sager har parallellanlegg som vakler, de skjærer skjevt og blir fort for svake. Det er ganske enkelt bortkastet å bruke penger på et verktøy som gir skjevt og stygt resultat. De praktiske finessene du får med en anstendig sag er bare en bonus.

Handler du på budsjett kommer du langt med å heller velge en god sirkelsag eller dykksag. Du får mye mer glede av et av disse alternativene fremfor en billig bordsag.

Luke nummer 22

Ny oppgave venter! Klarer du å se hva som er avbildet her? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet! 🙂

Luke nummer 22
Hva er det vi ser på dette bildet?

 

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.