Luke nummer 23

Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 23

Det er dagen før dagen! I dag får du siste oppgaven i adventskalenderen, og i morgen – på julaften – avslører jeg hvem som vinner flakslodd 🙂

Riktig svar på luke nummer 22

Det var treskjærejernene som var kommet fram i luke nummer 22.

Treskjærejern
I luke nummer 22 var det treskjærejernene som ble tatt frem

Her skulle jeg gjerne skrevet noen fine ord om mine erfaringer og kunnskaper når det kommer til treskjærejern, men det går ikke. Disse har jeg bare fått prøvd såvidt siden jeg kjøpte dem, og jeg har ingen erfaring å dele i det hele tatt! 🙂 Det er bare en ting jeg kan fortelle, og det er to ting:

1. Treskjærejern fra Pfeil leveres ferdig slipt – helt vanvittig skarpe!

2. Det er utroooolig mange ulike jern å velge mellom, og om du skal kjøpe et sett med jern kan du velge mellom mange ulike sammensetninger etter hvilken type mønster du ønsker å skjære ut; barokk, drage etc.

Jeg var ute etter et sett jeg kunne prøve meg litt fram med forskjellige ting, og valgte et enkelt sett med noen få jern. Her er det ett V-formet jern, et skrått jern og ett rett jern, pluss U-jern med tre ulik bredde og radius. I tillegg er det en kniv for karveskurd i settet.

Så langt ser det ut som at det meste av «tilfeldig» treskjæring kan løses med disse jernene. Ett smalt U-jern med liten radius klarer de (nesten) minste innvendige detaljene, mens ett bredt jern med stor radius klarer de fleste utvendige former – både grovforming og detaljer – pluss grovere uthuling.

Flere erfaringer må jeg få dele senere når jeg har fått litt erfaring med treskjæring. 🙂

Luke nummer 23

I dagens oppgave har du en stor fordel om du har lest bloggen min en stund. Dette er et verktøy jeg har laget selv, med inspirasjon fra en av «de store» produsentene. Fasongen er nok derfor gjenkjennelig selv om du ikke har lest innlegget mitt om hvordan jeg lagde denne 🙂 Ser du hva det er?

Luke nummer 23
Hvilket hjemmelaget verktøy er dette?

 

Reglene for adventskalenderen er enkle: Jeg deler et bilde hver dag fram mot jul, og du får gjette hva som er avbildet. Skriv gjerne i kommentarfeltet når du ser hva det er bilde av. Når neste luke åpnes avslører jeg samtidig hva som var avbildet i forrige luke. Enkelt og greit! 🙂

Jeg trekker ut én person som mottar et flakslodd når adventskalenderen avsluttes. Du får en ekstra sjanse for hver dag du svarer på en luke. Kanskje vinner du nok til en livstidsforsyning med verktøy? 😀 Jeg filmer trekningen og publiserer den her. Navnet ditt vil derfor bli offentliggjort på bloggen om du vinner. 🙂

PS. Unngå kommentarfeltet før du har forsøkt å gjette – så slipper du avsløringer fra andre 😉

Én kommentar til «Adventskalenderen 2015 – Luke nummer 23»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.