Snøsmelting på taket

Året 2016 i all enkelhet

Året 2016 passerte nærmest i stillhet her på Like Ved, og det er flere som har spurt om jeg har gitt opp bloggen, og etterlyst flere innlegg. Her er en liten oppdatering og noen små ord om året som har gått. 🙂

Først og fremst: Nei, jeg har verken gitt opp bloggen eller trearbeidet, selv om det kanskje kan se sånn ut, og selv om jeg muligens ikke lenger husker hvor jeg la snekkerboden sist jeg brukte den. Det kommer nye tider med nye prosjekter og nye innlegg – vær helt sikker! 🙂 Men jeg må si at det er kjempehyggelig at bloggen blir satt pris på. I 2016 var det tett på 12.000 individer som besøkte bloggen, og det resulterte i nesten 25.000 sidevisninger. Takk til alle som leser bloggen, og en spesiell takk til alle som kommenterer eller kontakter meg! 🙂

Snøsmelting på taket
Sola var etterlengtet i 2016, men den dukket opp til slutt og skapte herlig geometri på snekkerboden.

2016 har flydd forbi i et fryktelig tempo. Det er mye som beveger seg i livet, og hobbysnekringa og bloggen har blitt nedprioritert for å gi rom først og fremst til småbarn og familie, jobben min på videregående, deltidsstillinga i brann- og redningsetaten og utdanning. Til våren er jeg etter planen i mål med utdanning for denne omgangen, og jeg ser fram til romsligere dager.

Noen småting har jeg likevel fått gjort, som jeg har lyst til å fortelle om:

Tom snekkerbod
Snekkerboden var praktisk talt helt tom da jeg isolerte tak og vegger.

Jeg tømte snekkerboden for verktøy og inventar for å kunne isolere og kle vegger og tak. Ting tar tid som kjent, og det skulle bli lenge før jeg var på plass igjen. Men med litt jobb nå og da kom jeg i mål til slutt. På tre av veggene brukte jeg gammelt panel som vi rev ut fra badet da vi renoverte det, og på den fjerde brukte jeg resten av parketten jeg brukte på gulvet. Fancy-schmancy! 🙂

Reparasjoner på kjøkkenbenken.
Det merkes fort når man er fri for en skikkelig plass å jobbe. Da barnestolen skulle repareres måtte kjøkkenbenken til pers. Langt fra optimalt…

I taket brukte jeg gamle himlingsplater jeg hadde fått av pappa. Det var plater han skulle kaste fordi de var av varierende kvalitet, men de fungerer godt til sitt bruk i snekkerboden. Tusen takk! 🙂

Veggene er kledt
Brukt panel på vegger.

Til slutt var jeg endelig på plass, og fikk sortert verktøy og dilldall. Alt hadde stått lagret i garasjen i lang tid, og det var deilig å slippe å lete rundt omkring i forskjellige kasser for å finne det jeg trengte til huslig syssel. Jeg er kjempefornøyd med resultatet, og har stortrivdes de korte stundene jeg har hatt ute i min «nye» oppvarmede snekkerbod. :)))

Det er alltid gøy med grov ved.

Stor ved med Joakim på
Det var kubben sin, det! Fruen tok bilde av meg på noen stammer som lå ved Nordland Kultursenter i Bodø. Skikkelige dimensjoner 🙂

Av og til kommer man over produkter som virkelig leverer det de lover. Jeg har lyst til å framheve ett av dem her: En stor applaus til Jotun terrasserens! Bildet under er fra rengjøring av hagemøblene våre i sommer – det taler for seg selv!

Rengjøring av hagebord med Jotun terrasserens
Før – og etter. Resultatet ble passe synlig 🙂

Jeg brukte malerulle for å påføre stoffet, og gikk enkelt over med terrasseskrubb og hageslange etterpå. Dette var en svært enkel jobb. Noe grisete, men resultatet ble strålende, og lettvint som fy! 🙂

Jotun terrasserens
En stor tommel opp for Jotun terrasserens – dette var et produkt med futt i!

Sist, men ikke minst vil jeg trekke fram Paul Sellers sin første bok om grunnleggende trearbeid med håndverktøy – Julegaven fra fruen og poden. Dette er en flott bok som jeg allerede har lest mye i. Mer om denne boka kommer etter hvert, men den er verdt å nevne allerede nå. Dette er god lesing 🙂

Bokomslag - Essential Woodworking Hand tools
Julegaven fra fruen og poden var plukket fra øverste hylle.

Det får holde for denne gang. Det kommer flere innlegg med tid og stunder – det lover jeg. I mellomtiden – kommentarer og eposter blir besvart fortløpende, så ikke nøl med å kontakte meg. Vi høres! 🙂

4 kommentarer til «Året 2016 i all enkelhet»

    1. Så hyggelig å høre. Takk for det 🙂 Spennende med nytt verksted! Husk å oppdater oss når du «flytter inn» da! Det blir jo kjempeflott å kunne gå rett i verkstedet uten å gå ut først. Men husk god tetting rundt dører og åpninger til andre deler av huset. 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.