Kalde føtter, rekreasjon og GDPR

Jeg skrev et innlegg for ikke så lenge siden hvor jeg fortalte at jeg hadde bestemt meg for å avvikle bloggen. Vel, jeg tok steget, klargjorde kontoen for deaktivering, og tok farvel. Nå har jeg visst fått kalde føtter. Jeg angrer. Jeg vil beholde bloggen likevel.

-Tiden går og livet skjer, sa jeg.

Det skjer mye fint i livet mitt, og jeg har snudd om på prioriteringene mine. Valget om bloggen var en del av omprioriteringene i denne prosessen. Jeg tenkte jeg ønsket å bevege meg videre fra bloggen fordi det føltes tyngende å ikke ha kapasitet til å etterse og fylle på med mer innhold. I ettertid har jeg kjent at det kanskje ikke var helt riktig. Jeg trives med bloggen. Jeg liker veldig godt å blogge – det er en måte å skape på som passer meg godt.

Jeg har innsett i ettertid at det var ikke bloggen i seg selv som var tyngende – tvert imot gir den mening for meg. Det tar tid å skrive og følge opp bloggen, men det er en form for rekreasjon. Men så kom GDPR – personvernfororningen…

Du har sikkert hørt om den en million ganger allerede. Jeg synes at det var på høy tid at det ble skjerpet inn hvordan andre får behandle personopplysningene våre. Problemet var bare at det også berører bloggen min. Jeg måtte finne ut hvordan jeg skulle forholde meg til dette – jeg er jo en rettskaffen kar. Det hele føltes overveldende. Det er her det passer å nevne at jeg for et par måneder siden hadde ikke mindre enn 9 blogger og nettsider å administrere.

I arbeidet med å forenkle livet og rette fokus mot de tingene som tilfører noe positivt i livet gikk Like Ved med i dragsuget. Det kjentes vemodig, for jeg har lagt ned mye tid i den, og jeg er stolt av det jeg har skapt. Jeg har også lært veldig mye av å blogge, ikke bare om trearbeid og ved, men også om å lage og drive nettside. Men det er ingen god følelse når man ikke har kapasitet til å følge opp det man ønsker å få til.

«Hei! Det er jeg som er Vinglepetter.» -Fjordlandreklamen

Men nå har jeg altså ryddet i en hel del andre ting, og avviklet en del av bloggene som jeg hadde mindre ambisjoner for. Jeg føler at jeg har plass til Like Ved i hverdagen min, og velger å fortsette. -Om enn med et kanskje litt annet fokus og ambisjonsnivå.

Jeg ønsker selvsagt fremdeles å takke alle som har fulgt meg på bloggen, for all ros, alle tips og spørsmål som har dukket opp underveis. Det har vært veldig flott å kunne dele med dere alle, fordi jeg har opplevd at det jeg har gjort blir sett og verdsatt. For tiden har jeg omtrent 1500 visninger hver måned, og i tiden med mest aktivitet hadde jeg nærmere 4000 visninger hver måned. Det setter jeg pris på. 🙂 Det er dette som gjør det verdt å ta vare på bloggen – i kombinasjon med at det er rekreasjon å skrive.

Jeg har avbrutt oppsigelsen hos tjenesteleverandøren, og bloggen fortsetter som før – og forhåpentligvis med nytt innhold om ikke så lenge. 🙂

Jeg sa i mitt forrige innlegg at jeg ville gi bort innholdet på bloggen. Det står jeg ved fortsatt. Jeg tror på å utvikle ideer og muligheter sammen med andre, og jeg tror at det beste i framtida skapes både raskere og bedre ved å dele på det arbeidet man legger ned. Derfor:

Har du lyst til å bruke noe av innholdet på bloggen min til noe verdig så ønsker jeg deg hjertelig velkommen til det. Alt innhold på bloggen min gjør jeg her og nå tilgjengelig for hvem som helst – til ikke-kommersiell bruk, mot at jeg krediteres med navn og nettadresse – Joakim Forøysund, forøysund.net. (CC-BY-NC 4.0) 🙂 Les mer om Creative Commons-lisensen her.

Takk til dere alle! Vi sees igjen 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.